Daily Archives:Saturday, 15. October 2022

ERASMUSDAYS_LOGO-27-1024x752

Інформаційний день проєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС» (DigTriES), Erasmus+ (Jean Monnet Module), №101099006, в рамках Еразмус днів

У рамках Еразмус днів 15 жовтня 2022 року відбувся інформаційний день проєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС» (DigTriES), Erasmus+ (Jean Monnet Module), №10109900.

Перед учасниками зустрічі виступила Наталія Морзе – координатор проєкту, професор кафедри комп’ютерних наук. Були представлені мета, цілі, завдання та очікувані результатипроєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС» (DigTriES).

Зокрема, учасники дізналися, що метою проєкту є підвищення обізнаності українських освітян про найкращі практики ЄС щодо цифрової трансформації освіти та мотивація освітян використовувати їх в професійній діяльності.

Доповідачка ознайомила слухачів з цілями проєкту, серед яких були виділені практикоорієнтовані: розробка навчального модуля з використанням найкращих практик ЄС щодо цифрової трансформації освіти; оновлення та розвиток університетської навчальної програми відповідно до кращих практик ЄС щодо цифрової трансформації освіти; розвиток мережі цифрової спільноти вчителів початкової школи Києва та європейських країн шляхом підвищення їхньої цифрової компетентності. Також обговорювалося забезпечення якості дистанційного навчання студентів, які є переселенцями під час війни. 

Учасники виявили зацікавленість до завдань проєкту. Зокрема, можливість долучення до нового навчального модуля «Цифрова трансформація в освіті ЄС: дослідження та досвід» (10 год. лекцій, 54 год. семінарів), участь в трьох Літніх школах «Кращі практики ЄС: універсальний дизайн для навчання» (30 год.), «Кращі практики ЄС: обчислювальне мислення» (24 год.), «Кращі практики ЄС: цифрові інструменти та рішення для навчання STEAM на основі запитів» (24 год.), воркшопі та міжнародній конференції.

Проєкт має сторінку в соціальних мережах та власний Ютуб-канал, де розміщено запис події.